MOČ PISANJA

Pravo, globoko in čuteče pisanje bo živelo večno. Kljub temu, da nas hiter ritem življenja vse bolj potiska v zaznavno površinskost, razpršeno usmerjenost in ‘insant’ stvaritve, se v človeku znova prebuja njegova osnovna primarnost. V njem se vzbujata globoka želja in potreba po ponovni izostritvi pozornosti, ki ga potiska globoko vase, v njem vzbuja mir ter obenem čisti njegovo čutnost.

In besede, prave in globoke, imajo to moč. Znajo in zmorejo človeka potisniti nazaj k sebi, mu na poseben način predati zgodbo, ki ga obenem umirja, navdihuje in motivira. Mu predati sporočila drugače. Ga na čaroben način privabiti in povabiti, da se z zgodbo poveže. Besede imajo moč, da človeku zamrznejo trenutek in ga ponesejo v drug čas. In v drug prostor. Besede zmorejo spremeniti življenje in občutke. Besede zmorejo spremeniti svet in družbo. Te naše čarobne besede.

Prav zato je pisanje je izjemen proces, ki ga pisec doživlja na svojih najglobljih ravneh. Ko se skrivnostno poveže z objektom, se v njem začne rojevati in ustvarjati nepredvidljiva zgodba. Ta globoka povezava s predmetom opisa postavi pravega in srčnega pisca v vlogo medija, ki si neustrašno dovoljuje, da postane posrednik in prevajalec sporočil, ki se izražajo z energijsko polnostjo zapisanih besed.

MOJA ZGODBA - ZGODBA PISCA

Minilo je že več kot 20 let, odkar me je pisanje dobesedno poklicalo. In me nikoli več izpustilo. Takrat, 19-letna študentka, sem se klicu neustrašno odzvala in brez pravih izkušenj začela ustvarjati svoja prva besedila, svoje prve zgodbe. Spomnim se tistih prvih občutkov. Spomnim se svojih prvih stvaritev. Predvsem pa se spomnim globokih spoznanj, da v sebi nosim poseben čut za črke, beseda, stavke, pripovedi, zgodbe.

Danes, toliko let kasneje, še vedno od sreče trepetam, ko pišem. Še vedno z radovednostjo stremim v svoje besede, ki se nenadzorovano tvorijo izpod mojih prstov in mi velikokrat vzbujajo občutek, da zaobidejo moj um. Še vedno, pa naj bo za mano napisano že nešteto različnih besedil in celo knjig, mi pisanje predstavlja nekaj najnežnejšega, najlepšega in najbolj subtilnega, kar obstaja.

Tina Pustovrh Puc

REFERENCE

Pišemo lahko tudi skupaj z vami.

SODELOVANJE