PUUNA ritual

PUUNA. Življenjsko navdihujoč in duhovno prebujajoč gibalno – meditativni ritual.

Inspired by trees.

Malokdo ve, da besedica PUU v nekem skrivnostnem jeziku pomeni ‘drevo’. Tisto mogočno živo bitje, ki zaradi svojih čudovitih naravnih lastnosti pomeni simbol rasti. In moči. Prilagodljivosti. Vztrajnosti. Mogočnosti. Predvsem pa stalnosti in ravnovesja, v katerega se večno vrača.

Vse te lastnosti skozi svoje življenje išče tudi človek, zavoljo svoje rasti, ohranjanja zdravja in doseganja notranje blaginje. V svojem iskanju pa nemalokrat zaide v skrajnosti, ki ga potisnejo stran od njegovega ravnovesja, stran od njegove osi življenja. Stran od njegove izvorne moči. In s tem stran od njegove vitalnosti in fizičnega zdravja, ki je vedno v sosledju z njegovim notranjim stanjem. Podobno kot v sosledju z naravo in svojim notranjim okoljem živi zdravo rastoče zeleno drevo, ki za svojo bogato krošnjo in stabilnost potrebuje hrano v vseh oblikah, življenje v harmoniji in sožitju, obenem pa za svojo moč, upogljivo deblo in globoke korenine potrebuje vetrove, s katerimi se sooča in jih na svoj poseben način premaguje.

Z navdihom drevesa (in igro črk imena kreatorice rituala) je torej nastal PUUNA ~ gibalno – meditativni – duhovno prebujajoči ritual, ki sodelujočega popelje nazaj v ravnovesje, k sebi, poskuša utišati njegov preobremenjeni um in usmeriti njegovo fizično telo v usklajenost z mirnim notranjim ritmom. Vizija PUUNA holističnega rituala, ki želi delovati čuteče in dušno – fizično – umsko usklajeno, je prav razvijanje poglobljenega zavedanja sebe v danem trenutku in okolju, pa tudi v splošnem življenjskem obdobju in širšem okolju. Ritual želi ponuditi podporno pomoč pri izklapljanju škodljivih emocionalnih in umskih dejavnikov ter vklapljati globoko intuitivno zaznavanje, ki nas v resnici pelje v višje razumevanje ter v posebno magičen stik s sabo in tudi s svojim fizičnim telesom.

PUUNA gibalno – meditativni ritual traja med 90 in 120 minut. Sestavljajo ga sproščujoči, nenasilni telesni položaji in gibi, ki se med seboj prepletajo v nežnem ritmu, z namenom povečanja zavedanja telesa, tako v stanju mirovanja kot tudi v procesu gibanja. Globoko in intenzivno usmerjanje pozornosti v zaznavo (ob)čutenj in v samozavestno izraznost notranjega doživljanja preko fizičnega giba se prelije v popolno umiranje fizičnega telesa. V zaključku rituala se zgodi popolna pasivnost telesa in uma – preko ponovne vzpostavitve stika s svojim višjim jazom in ostalimi višjimi silami, s katerimi se globlje povežemo preko prakse meditacije. Podporo v ritualu ponujajo posebno izbrana glasba in aroma ter intimna atmosfera, ki še okrepi izkušnjo mističnosti.

CILJI:

 • Izboljšanje zavedanja sebe in svojega telesa.
 • Poglobljena povezava s fizičnim telesom.
 • Prebujanje intuitivnega zaznavanja.
 • Krepitev globinske čutnosti.
 • Vzpostavitev notranjega miru in ravnovesja.
 • Celostno zdravje.
 • Harmoničnost bivanja in delovanja v vseh vidikih življenja.
 • Mistično pridobivanje odgovorov, ki si jih posameznih zastavlja.
 • Navdihnjenost in moč za nove življenjske korake.
 • Premagovanje strahu pred isreno izraznostjo.
 • Povečana samozavest in izboljšana samopodoba.
 • Krepitev duhovne moči.

ZA KOGA*: Ritual ni primeren za vsakogar. Primeren pa je za vse tiste, ki ste se že srečali s Tinim delom in/ali prebrali katero od njenih knjig, kar pripomore k poznavanju in sprejemanju njene duhovno – življenjske – zdravilne filozofije, odpira vrata v uspešnost in učinkovitost rituala in vzpostavi pristen odnos. Tina namreč na svojih delavnicah in ritualih deluje izjemno intenzivno, odprto, duhovno povezovalno, iskreno in prebujajoče, na kar mora biti udeleženec pripravljen in si teh občutkov, zaznav, rasti in s tem življenjsko – duhovnega preboja globoko in iskreno želeti.

 • KDAJ: vsako zadnjo sredo v mesecu od 19.30h do 21.30h (prihodnji termin bo izjemoma 7. 12. 2022)
 • CENA (obvezne predprijave): 30 EUR
 • OMEJITEV: 6 oseb
 • DODATNE INFORMACIJE: info@puuti.si

KREATORICA IN VODJA RITUALA:

Tina Pustovrh Puc. Umetnica, pisateljica, ustanoviteljica PUUTI sobe za življenje in umetnost, intuitivna življenjska mentorica, strokovnjakinja za zavestno življenje in gibanje, tui-na terapevt, masažni terapevt, učiteljica meditacije, diplomantka Fakultete za šport. Zaradi intenzivnega lastnega – izkustvenega učenja je pustila doktorski študij Kineziologije, dokončala pa celo vrsto dodatnih izobraževanj, vključno z izobraževanji za psihoterapijo telesa in čuječnost. Z ljudmi dela že več kot 20 let, z velikim veseljem je v preteklih letih doma in v tujini vodila različna strokovna izobraževanja. Če pa jo vprašate, kdo je, se bo zasmejala, skomignila z rameni in odgovorila: nihče.PRIJAVA*ritual je v tem terminu namenjen in prilagojen ženskemu spolu. Ker pa imamo nekaj zanimanja tudi z moške strani, vas prosimo, da svoj interes izkažete tudi moški in posebej za vas se bo odprl in prilagodil nov termin. Pišite nam na: info@puuti.si

**prijave so možne do tri dni pred dogodkom.