PUUNA. Sproščujoča in življenjsko navdihujoča gibalno – meditativna seansa.

Inspired by trees.

Malokdo ve, da besedica PUU v nekem skrivnostnem jeziku pomeni ‘drevo’. Tisto mogočno živo bitje, ki zaradi svojih čudovitih naravnih lastnosti pomeni simbol rasti. In moči. Prilagodljivosti. Vztrajnosti. Mogočnosti. Predvsem pa stalnosti in ravnovesja, v katerega se večno vrača.

Vse te lastnosti skozi svoje življenje išče tudi človek, zavoljo svoje rasti, ohranjanja zdravja in doseganja notranje blaginje. V svojem iskanju pa nemalokrat zaide v skrajnosti, ki ga potisnejo stran od njegovega ravnovesja, stran od njegove osi življenja. Stran od njegove izvorne moči. In s tem stran od njegove vitalnosti in fizičnega zdravja, ki je vedno v sosledju z njegovim notranjim stanjem. Podobno kot v sosledju z naravo in svojim notranjim okoljem živi zdravo rastoče zeleno drevo, ki za svojo bogato krošnjo in stabilnost potrebuje hrano v vseh oblikah, življenje v harmoniji in sožitju, obenem pa za svojo moč, upogljivo deblo ter globoke korenine potrebuje tudi vetrove.

Z navdihom drevesa (in igro črk imena kreatorice naše gibalne seanse) je torej nastala PUUNA, gibalno-sprostitvena seansa oziroma koncept, ki sodelujočega popelje nazaj v ravnovesje, k sebi, poskuša utišati njegov preobremenjeni um in usmeriti njegovo fizično telo k usklajevanju z notranjim ritmom. Vizija PUUNA gibalne seane, ki želi delovati čuteče in dušno – fizično – umsko usklajeno, je prav razvijanje poglobljenega občutka za fizični gib, ki se spreminja glede na dnevni ritem, notranje počutje, zunanje dejavnike, obenem pa želi izklapljati škodljive emocionalne in umske dejavnike ter vklapljati globoke intuitivne občutke, ki nas v resnici peljejo v višje razumevanje ter v posebno magičen stik s svojim telesom.

PUUNA gibalna seansa traja 60 minut. Prvo polovica sestavljajo posebno izbrani in strokovno vodeni telesni položaji in gibi, ki se med seboj prepletajo v nežnem ritmu. Druga polovica seanse je usmerjena samozavestno izraznost občutij preko fizičnega giba. Zaključek se zgodi v popolni umiritvi telesa in uma.

Gibalna seansa se po želji sodelujočega lahko poglobi z nadaljevalno 45 minutno vodeno meditacijo, ki še dodatno okrepi učinek gibalne seanse (opcija: enkrat mesečno).

 • KDAJ: vsako sredo od 19h do 20h (pričetek 5. 10. 2022)
  • o Dodatna meditacija: vsako prvo sredo v mesecu med 20.15h in 21h
 • CENA (obvezne predprijave):
  • 55 EUR / mesec (samo gibalna seansa / 4 obiski // plačana mesečna vadnina se ne prenaša v druge mesece v primeru odsotnosti)
  • 70 EUR / mesec (gibalna seansa + meditacija – 1x mesečno)
  • 20 EUR* (enkratni obisk – v primeru prostega mesta oz. za prijavo na posebej razpisan termin)
 • OMEJITEV: 8 oseb
 • DODATNE INFORMACIJE: info@puuti.si

*Enkratni obisk je možen le ob predhodni prijavi na redne sredine termine (v primeru, da skupina ni polna) oz. na posebej za to razpisane občasne termine. V primeru, ko prejmemo večje število povpraševanj po enkratnem obisku, razpišemo izredni termin, na katerega se lahko prijavi vsak, ki bi seanso želel najprej preizkusiti.

KDO?

Sem Tina Pustovrh Puc, intuitivna umetnica, pisateljica, ustanoviteljica PUUTI sobe za življenje in umetnost, holistična mentorica, strokovnjakinja za zavestno življenje in gibanje, tui-na terapevt, masažni terapevt, učiteljica meditacije, diplomantka Fakultete za šport, pred seboj imam še nedokončani doktorski študij Kineziologije, za seboj pa imam dokončanih celo vrsto dodatnih izobraževanj, vključno z izobraževanji za psihoterapijo telesa in čuječnost. Z ljudmi delam že več kot 20 let, z velikim vesljem pa sem v preteklih letih doma in v tujini vodila različna strokovna izobraževanja. Če pa me vprašate, kdo sem, se bom zasmejala, skomignila z rameni in odgovorila: nihče.

 

PRIJAVA TUKAJ